Amazon vs. kustantamot

B. Justin Shier kirjoittaa hyvin julkaisualan tulevaisuudesta noin puolet Jeff Bezosin kirjeestä osakkeenomistajille lainaavassa postauksessaan.

Bezosin kirje itsessään on taiten kirjoitettu ja kuvaa hyvin Amazonin visiota tarjota monet nykyisellään palveluina tunnettut asiat itsepalveluina. Itse kirjeestä on puhuttu ja kohuttu paljon muuallakin:  Amazonin visio muuttaa pelikenttää monella saralla niin, että monet nykyiset välikädet ja ”portinvartijat” käyvät tarpeettomiksi.

Pilvi-itsepalvelu AWS on jo kaikkien tuntema, Fulfillment by Amazon puolestaan tarjoaa mahdollisuuden ulkoistaa kaupankäynnin Amazonin varasto- ja lähetyspalveluille. Justin Shier keskittyy omassa kirjoituksessaan Kindle Direct Publishingiin, joka on julkaisualusta kaikille. Palvelu ei ymmärrettävästi herätä lämpimiä tunteita perinteikkäissä kustantamoissa, jotka mallissa tehdään kokonaan tarpeettomiksi.

Itse ilman kustantajaa kirjansa julkaiseva Shier kuvaa omaa kokemustaan KDP:n kanssa seuraavasti:

What’s so frightening and/or cool about this letter is that Mr. Bezos strikes upon all the key factors that make me value my publishing arrangement with Amazon (the reader driven ratings and rankings, creative freedom, retention of copyright, flexible pricing, and aggressive royalty rates are head-spinningly wonderful.) This tells me that he truly understands my needs as an indie author, and that he really does intend to go for the throat of the traditional publishers.

Postauksen lopussa on sitaatti, jolla sivalletaan nykyisiä kustantamoita, mutta josta pidän kontekstistaan irrotettunakin:

There’s only one thing scarier than a man that knows how to do his job better than anyone else—a man that knows how to do your job better than anyone else.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s