Kirjoittajasta

Olen Kirsi Louhelainen, tietotekniikan diplomi-insinööri, kaupunkisuunnittelunörtti ja kahden lapsen äiti. Olen Vihreiden kaupunginvaltuutettu sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Espoossa kaudella 2013-2017. Olen ehdolla valtuustoon kunnallisvaaleissa 2017 – lue lisää vaaliteemoistani!

Kuntapolitiikassa erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat kaupunkisuunnittelu, palvelut, yrittäminen ja it-hankinnat. Kaupunkisuunnittelussa pyrin ratkomaan kysymyksiä siitä, miten luoda viihtyisää ja toimivaa asuinympäristöä, jossa työmatkoihin ei tarvitsisi kuluttaa loputtomiin aikaa. Tärkeää on kehittää kaupunkia niin, että toimiva, laadukas joukkoliikenne on kaikkien saatavilla. Lisäksi tarvitaan fiksua palvelujen järkevää sijoittelua ja mitoitusta: olennaisten palvelujen tulee olla järkevällä etäisyydellä ja ne täytyy voida mitoittaa tarpeen mukaan. Päivähoidossa tämä ei Espoossa tällä hetkellä toteudu. Tietotekniikka-alan ammattilaisena katson julkisen puolen it-hankintoja välillä huvittuneena, välillä kauhulla: it-hankinnoissa voitaisiin tehdä monta asiaa paljon paremmin. Yrittäjyys on myös sydäntäni lähellä.

Muutin pääkaupunkiseudulle 1999 opiskelemaan tietotekniikkaa Teknillisessä korkeakoulussa, joka on nykyään osa Aalto-yliopistoa. Olen asunut Espoossa vuodesta 2000. Opiskeluaikoinani olin aktiivinen kiltatoiminnassa ja ylioppilaskunnassa: toimin tietotekniikan opiskelijoiden yhdistyksen Tietokillan puheenjohtajana ja ylioppilaskunnan valtuustossa.
Työelämä vei mukanaan jo opiskelujen toisena vuonna. Olen työskennellyt ohjelmistosuunnittelijana ja ohjelmistoarkkitehtina ja kiinnostunut viime vuosina yhä enemmän liiketoiminnan kehittämisestä. Työskentelen IT-konsulttina Futurice oy:ssä. Aiemmin olen mm. ollut osakkaana konsulttiyrityksessä ja perustamassa startupia, joka myytiin Facebookille.

Tämän blogin aloitin 2008, ensimmäistä lasta odottaessani. Blogissa pyrin selvittämään sekä itselleni että muille maailman menoa.