Etusivu

Olen Kirsi Louhelainen, vihreä tietotekniikan DI Otaniemestä, äiti ja kallellaan kaupunkisuunnitteluun. Olen Espoon kaupunginvaltuutettu kaudella 2013-2017 ja ehdolla 2017 kunnallisvaaleissa. Tässä kiinnostukseni pähkinänkuoressa, lue lisää vaaliteemoistani. Blogissani kirjoitan tarkemmin ajankohtaisista ja itselleni tärkeistä asioista.

Työmatkat lyhyemmiksi, ruuhkia pienemmiksi.

Tämä vaatii merkittävää panostusta joukkoliikenteeseen, etenkin raideliikenteeseen. Jokerilinjalla on jo kolme kertaa odotettua enemmän matkustajia eikä bussilinjan kapasiteetti riitä. Nopealla, luotettavalla raideliikenteellä jonka vaihdot säteittäiseen liikenteeseen on suunniteltu nopeiksi ja helpoiksi tekee raideliikenteestä entistä paremman vaihtoehdon autoille. 10% vähennys autoliikenteessä poistaa jo merkittävimmät ruuhkat. Raide-Jokerin hinta on merkittävästi vähäisempi kuin tieinfran parannustyöt, jotka eivät pysty poistamaan ruuhkia.

Palvelut lähelle.

Palveluiden keskittäminen tuo säästöjä tiettyyn pisteeseen. Ei ole kuitenkaan järkeä siinä, että vaikkapa päiväkotiyksiköissä säästetään rakennuskulujen marginaaleissa ja samalla lisätään vanhemmille kymmeniä minuutteja päivittäistä matkaa. Ruoassa säästämisessä ei ole myöskään järkeä: petaamme nyt seuraavien vuosikymmenten terveyskuluja. Kun lisäämme asutusta Espoon kaupunkikeskustoissa, saamme myös luonnollisella tavalla lisää käyttäjiä palveluita tukemaan.

Panostetaan pyöräilyyn

Pyöräily on helppoa, hauskaa ja kohottaa kuntoa. Se ehkäisee terveysongelmia ja on monin paikoin nopein vaihtoehto. Jos pyöräiy ei ole helppoa ja hauskaa, jotain on pielessä: tarvitsemme fiksua suunnittelua niin, että pyörällä pääsee helposti liikkumaan niin kaupunkikeskuksissa kuin niiden läpikin. Pyöräparkkien tulee myös vastata kysyntään.

Ei säästetä IT:ssä.

Terveydenhuoltojärjestelmän IT-uudistus puhuttaa. Projektin hinta. koko ja julkiset suunnitelmat viittaavat siihen, että sillä on valtavat epäonnistumisen riskit. Kurssia ei ole myöhäistä kääntää ja vaaditut lisäselvitykset ovat oikean suuntaisia. IT-hankinnoissa ei ole pakko epäonnistua. Silloin kuitenkin pitää ymmärtää, että tärkein ostokriteeri ei voi olla näennäisen halpa hinta.

2 ajatusta artikkelista “Etusivu

  1. Hei! Olet ilmoittanut olevasi aktiivimetsästäjä (Metsästäjäliito) Oletko halukas tulevaisuudessa neuvottelemaan ampumaurheilukeskuksesta pääkaupunkiseudulle?

    • Hei! Minun tarvitsisi tietää aiheesta lisää. En ole ollut tietoinen tarpeesta – en erikseen harrasta ampumista ja ulkoradoilla olen käynyt vain pääkaupunkiseudun ulkopuolella joten tietoni harjoituskeskuksista ovat vähäiset. On vaikea sanoa enempää tietämättä asiasta (ulko- vai sisärata? Kuinka suuri? Paljonko käyttäjiä? Millainen tarve? Mitä vaihtoehtoja on olemassa nyt?). Käytännössä melu- ja tilasyistä keskuksen tulee olla riittävän kaukana asutuskeskuksista. Kuulen mielelläni lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s