Huolenpitoa

Holhousyhteiskunnasta jaksetaan toisinaan mussuttaa: joidenkin mielestä ihmisen pitäisi saada tehdä itse omat virheensä. Vaikka olenkin periaatteessa samaa mieltä, on paljon asioita joissa holhous on mielestäni paikallaan ja sille oikea termi olisikin ennemmin ”yhteiskunnallinen huolenpito”. Tähän sarjaan kuuluvat alkoholin ja tupakan ikärajat, nopeusrajoitukset ja monet muut pienet ja toisinaan ihmisiä ärsyttävät asiat (siis hei mä oon jo 16 eikä ne taaskaa myyny mulle viinaa1!!1!).

Tänään törmäsin huoltoasemalla tällaiseen huolenpitoon, joka ilahdutti järkevyydessään. Maksoin ostoksia luottokortilla, jonka myyjä ystävällisesti palautti takaisin kertoen, että ostosten joukossa ollutta lottokuponkia ei saanut ostaa luotolla. Myyjä kertoi, että kyse ei ollut liikkeen periaatteesta vaan valtakunnallisella tasolla olevasta rajoituksesta: kassapäätteet eivät hyväksy luottokorttia maksuvälineeksi lainkaan kun ostoslistalla on rahapeli.

Annoin myyjälle pankkikortin ja totesin, että fiksu rajoitus. Jos rahaa ei ole tuhlattavaksi, on parempi ettei ota velkaa uhkapelin pelaamiseen. Sitähän luottokortti on, vaikka pankissa kuinka muuta väittäisivät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s