Findikaattori

Kuvittelen kirjoittaneeni useaan otteeseen talouden ja hyvinvoinnin erilaisista mittareista. Taisin vain kuvitella – en löytänyt yhtäkään kirjoitusta joissa olisi ollut aiheesta mainintaa. Ainakin minun piti joskus tarttua aiheeseen.

Törmäsin kuitenkin Hesarissa mainintaan uudesta Findikaattori-sivustosta, jonne on kerätty satakunta erilaista hyvinvoinnin mittaria. Valtiotasollakin on siis ymmärretty, että muillakin arvoilla kuin bruttokansantuotteen kasvattamisella on merkitystä. Onhan tiedossa, että Suomen hyvinvoinnin tasolla (ja muidenkin teollisuusmaiden) BKT:n kasvu ei enää tuo kansalaisille lisää onnea tai tyytyväisyyttä. Sen sijaan vaikkapa kunnolliset palvelut, terveys ja yhteiskuntarauha tuovat. Näihin kaikkiin voidaan vaikuttaa valtiotasolla.

Toivottavasti mittareita myös tullaan käyttämään. Ehkä ne ampaisevat vielä nousuun? (No, jos ei kuitenkaan se alkoholin kokonaiskulutus.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s