Eurooppalaisilla eväillä

Eurovaaleista on puhuttu jo hyvä tovi, ja teemana on ollut etenkin vähäinen äänestysaktiivisuus ja toisaalta europarlamentin valta. Noin puolet Suomessakin hyväksyttävistä laeista tulee jo EU:n kautta. Esimerkiksi Hesarin Kuukausiliite ja Suomen kuvalehti ovat raportoineet ansiokkaasti parlamentaarikkojen vallasta ja nostaneet esille asioita, joissa välillä Suomessa hyvinkin tuntemattomat parlamentaarikot ovat voineet vaikuttaa suuresti. Toisinaan kyse on hyvinkin pienistä viilauksista säädöksiin, jotta Suomen johonkin erikoisoloon soveltuvat asiat eivät jää huomioitta, toisinaan taas koko Euroopan laajuisesta asiasta.

Äänestäkää siis, ihmiset. Tiedän että valinta on vaikeaa – itselläni on mielessä liikaakin hyviä ehdokkaita. Kannattaa muistaa, että puoluekanta ei vielä nykyisellään parlamentissa sido, eli vaikka äänestäisitkin puoluetta, ehdokkaan omista mielipiteistä on syytä ottaa selkoa.

Erääksi syyksi EU:n ja EU-vaalien vähäiseen kiinnostavuuteen on laskettu mediahuomion vähäisyys. Ei sillä, etteikö uutisiakin olisi, mutta kenties niistä ja niiden vaikutuksista ei uutisoida riittävän kansantajuisesti. Direktiivin X läpirunnomisesta tiedottamista kiinnostavampaa on, miten se vaikuttaa, oli se sitten jokapäiväiseen elämään tai EU:n yhteiseen tulevaisuuteen. Tästä tulikin mieleeni, että olisi kiva löytää hieman eurooppalaispainotteisempia asialehtiä: ehkä kyse on vain vääristyneistä arkimedian valinnoista, kun tuntuu että suurin osa suosikkitiedonlähteistäni keskittyy amerikkalaiseen todellisuuteen. USA:n gridiparannushanke on toki kiinnostava, mutta olisi kiva vaikkapa tietää, missä jamassa EU:n sähköverkot ovat. Missä on Scientific European? Minkä lehden olen missanut?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s