Lähiruokaa kotiovelle

Hiljattain aina niin vireässä kaverimediassa Jaikussa oli threadi, jossa kyseltiin paikkoja joista voisi tilata lähi- ja luomuruokaa kotiin. Tällainen tilausmahdollisuus ei ole hienoa pelkästään siksi, että niin on mahdollista saada maistuvia ja laadukkaita ruoka-aineita helposti (näiden puolustuspuheeksi voitaneen lukea edellinen postaukseni), mutta myös siksi, että voi kerralla täyttää kaapin niin ettei tarvitse selkä vääränä raahata tavaraa kaupasta.

Labby tuo koteihin lähes kaikkea mitä ruokapöydässä voi tarvita: hedelmiä ja vihanneksia, kuiva-aineita, suklaata, kahvia ja teetä, öljyjä, kananmunia, leipää ja jopa lihaa. Tuoretuotteet tilataan hedelmä- tai vihanneskorina. Luomulihaa taas joutuu tilaamaan kerralla 30 kiloa – omassa ja kaverin pakkasessa on siis syytä olla tilaa. Sivujen perusteella Labby on laajentamassa valikoimaa mm. kodin pesuaineisiin. Tuotteita toimitetaan Uudellemaalle (Espoo ei tosin näytä olevan normaalilla jakelulistalla) ja niitä voi myös noutaa tilalta.

Svarfvarsin tila tarjoaa hyvin samantapaista valikoimaa. Kaikki tuotteet ovat luomua ja joukossa on niin tilan omia kuin muualtakin tuotuja tuotteita. Lisäksi tarjolla on mm. lastenruokaa ja kosmetiikkaa. Vihanneksia voi tilata myös pienemmissä erissä. Tila sijaitsee Karjaalla, ja toimitukset tulevat pääkaupunkiseudun eri puolille tiettyinä päivinä. Vantaa vaatii taas erityisjärjestelyn.

Luomutilat tulivat puheeksi myös kahvilla erään kaverini kanssa, ja hän kertoi kuuluvansa ruokapiiriin joka tilaa kuiva-aineita, öljyjä ja kahvia Makrobiosilta. Rahti maksaa 20e, ja kerran kuussa kauppa on myös auki noutoja varten.

Samsaralla on oma Luomunetti-kauppansa. Tuotteet voi tilata postitse tai kotiin. Kauppa keskittyy kuiva-aineisiin ja kosmetiikkatuotteisiin, mutta pääkaupunkiseudulle toimitetaan kotiin myös hedelmiä, vihanneksia ja leipää.

Pienellä etsiskelyllä listaan löytyi vielä Lassilan tila lähiseudulta. Näitä tiloja on toki paljon enemmänkin, joskaan läheskään kaikki eivät edellämainittujen tapaan toimita tuotteita kotiovelle.

Ei toki kannata unohtaa myöskään kauppahalleja: niissä on keskimäärin hyvälaatuista tavaraa myös silloin, kun se ei ole luomua. Ainakin Hakaniemen hallissa myydään myös luomulihaa. Joulukinkulle tosin oli niin paljon menekkiä, että itsekin jouduimme viime jouluna tyytymään tavalliseen viljapossuun kun emme tehneet tilausta ajoissa.

Seuraavaksi tavoitteena onkin kokeilla jotain näistä paikoista ns. itse teossa.

Päivitys 16.3.2009: Törmäsin erinomaisen oloiseen verkkokauppaan, Versokauppaan. Webbisivut ovat siistit ja helppokäyttöiset ja valikoima vielä laajemman oloinen kuin tässä jo mainituissa kaupoissa. Tuoretuotteita kaupassa ei tosin myydä.

2 ajatusta artikkelista “Lähiruokaa kotiovelle

  1. Mielenkiintoinen postaus!

    Tilaan koiralleni tuoreruokaa eräästä yrityksestä, joka toimittaa yli 20 euron tilaukset veloituksetta kotiovelle. Jos tämä toimii eläinten ruuan kohdalla, aloin miettimään miksipä ei ihmisten..

    • Hauskaa, en tiennytkään että myös koirille toimitetaan kotiovelle asti. Toisaalta olen joskus kuullut väittämän, että suomalaiset tuhlaavat mieluummin lemmikin kuin itsensä hyvinvointiin – kenties lemmikkien ruoalle on ollut tilausta siis paljon pidempään. 🙂

      Muistan itse viitisentoista vuotta sitten kissanomistajana hakeneeni kaupasta mm. silakoita ja munuaisia. Kunnon ruoka kelpasi kissalle, ja kuivamuoniin se ei suostunut koskemaankaan. Tuolloin ruokintaa ratkaisi paljon jo hinta – munuaiset olivat lähestulkoon ilmaisia, kun taas purkkiruoka maksoi maltaita – mutta myös terve epäluulo purkkiruokaa kohtaan. Hämmentävää on edelleen miten brändäyksellä saadaan huonolaatuisesta ruoasta kalliimpaa kuin kunnollisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s