Vihertalous 2020

Uusimmassa Suomen Kuvalehdessä on SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaiselta erinomainen kannanotto. Urpilainen toteaa, että EU tarvitsee ensi vuosikymmenelle uuden kasvustrategian, jonka teemaksi hän nostaa vihreän talouskasvun ja vihreät työpaikat. Kuten voi päätellä siitä, että kannanotto tuli SDP:n puheenjohtajalta, kyseessä ei ole kilpailevan puolueen puffaus vaan nimenomaan panostus energia- ja ympäristöteknologiaan. Erityisen ilahduttavaa on se, että Urpilainen näkee nykyistä suota pidemmälle ja toteaa ykskantaan, että vaikka talouskriisi tällä hetkellä onkin haasteena kiireellisin, sitä paljon suurempi on ilmastonmuutoksen aiheuttama haaste. (Itse toteaisin, että ylipäätään ympäristönsuojelu ja kestävä kehitys aiheuttavat samat haasteet, mutta ilmastonmuutos on toki päivän sana.) Vähäinen ei ole myöskään onnistuneen ympäristöstrategian merkitys uusien työpaikkojen luomisessa ja näin ehkä myös talouskriisistä nousemisessa.

Urpilaisen mukaan EU:n sosiaalidemokraattisten puolueiden puheenjohtajat esittivät jo syksyllä merkittäviä investointeja ympäristö- ja energiateknologiaan. En ole tätä keskustelua seurannut, mutta toivon, että aloitteesta tosiaan seuraa jotain konkreettista myös EU:n laajuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s