Nukkuvat reportterit

YK:n talouskokous New Yorkissa päättyi laihaan kompromissiin. Hesarin artikkeli toteaa melko ylimalkaisesti, että kehitysmaiden tavoitteet jäivät saavuttamatta; Kepan tiedote kertoo niistä hieman tarkemmin.  Pääasiallinen saldo taisi olla status quo ja hyvin vähän lisäapua kehitysmaille, jotka tällä hetkellä kärsivät kriisistä eniten. Kehitysmaat ovat mm. toivoneet lisää rahaa talouskriisin jälkien paikkaamiseen, mutta teollisuusmaat eivät ole innostuneet lisäkulutuksesta. BBC:n uutispätkässä muistutetaan, että YK:n pääasiallinen ”valuutta” on sanat ja lupaukset, ja laihatkin lupaukset kokouksessa voivat osoittautua tarpeellisiksi.

Kokouksen uutisointi tuntuu jotensakin hataralta, ja on vaikea etsiä tietoa siitä, mitä kokouksessa lopulta päätettiin ja mitä siellä oli tarkoitus saada aikaan. Tämänkaltaiset tapahtumat eivät ilmeisesti kiinnosta uutisia niin paljoa, että selkokielistä raporttia vaivauduttaisiin kirjoittamaan – nytkin kokouksesta nostettiin vain yksittäinen sinänsä tärkeä asia esille ilman kunnon faktoja tai kontekstia.

Toki talous- ja ympäristökriisien innoittamia kokouksia järjestetään tällä hetkellä ympäri maailmaa. Kiinnostavimmissa pyritään ratkomaan yhtä aikaa molempia, mikä onkin järkevää – mutta tavallaan siis ymmärrän, ettei kaikkea ehditä raportoimaan. YK:n kokouksen olisi kuitenkin voinut kuvitella herättävän edes hieman enemmän mielenkiintoa, nytkin maan ”valtamedian” raportti perustuu yhden sinänsä järkevän järjestön tiedotteeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s