EU:lla hyvä startti ilmastokisassa

EU:n kasvihuonekaasupäästöt olivat vähentyneet 1,2% vuoden 2007 aikana. Vuoden 1990 tasosta päästöt ovat laskeneet yli yhdeksän prosenttia. Vaikea sanoa, kuinka suuri osa kunniasta lankeaa talouskriisille – se kun on vähentänyt päästöjä huomattavasti vähenevän tuotannon muodossa. Ymmärsin kuitenkin, että artikkelissa pelataan vuoden 2007 lukemilla. Näyttäisi siis siltä, että Eurooppa pääsee tämänhetkiseen tavoitteeseensa eli 20% päästövähennyksiin vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Tosin nyt ehdotetaan jo uusia, tiukempia rajoja.

Kaavion mukaan yllättävän moni Itä-Euroopan maa on vähentänyt dramaattisesti päästöjä vuoden 1990 tasosta. Lyhyt artikkeli ei kerro tarkempaa taustaa luvuille, kenties osasyy voisi olla kivihiilen polton väheneminen? Espanja ja Portugali ovat joukon pahiksia, syyksi esitetään maiden alunperin alhaista teollistumisastetta ja talouden voimakasta kasvua, joka on lisännyt mm. Espanjassa kivihiilen käyttöä. Nyt sielläkin pahin kupla lienee taittunut, toivottavasti uuteen nousuun lähdetään puhtaammin eväin..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s