Just näin, poijjaat

Egyptissä on määrätty kaikki siat teurastettaviksi. Ei sen ihan näin pitänyt mennä. Sikainfluenssa on toki alunperin peräisin sioista, mutta sikaturismi on ollut melko vähäistä viime aikoina (ellei kyseistä nimeä käytetä maamme Tallinnan-matkoista) joten egyptiläisen Puten Meksikon-serkut tuskin ovat käyneet vuosilomallaan tautia tartuttamassa.

Kyseessä on oikea malliesimerkki hätiköidyistä ja omituisista päätöksistä, joihin poliitikot aivan muista syistä kuin tautia torjuakseen päätyvät. Sikainfluenssan ihmisiin tarttunut muoto on vaarallinen, mutta pandemian lähde eivät ole enää Meksikon sikatehtaiden possuparat vaan jo tartunnan saaneet ihmiset, joita saattaa olla jo Suomessakin, kunhan testit selviävät.

Ei ihme, että muun muassa sikatilalliset jo esittäneet, että tätä influenssaa tulisi kutsua jollain muulla nimellä, vaikkapa meksikontaudiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s