Uusiin haasteisiin

Eilisillan tulosten jälkeen olo on nöyrä. Osasin odottaa, että valtuustopaikka tai varapaikka voisi olla saavutettavissa, mutta äänimäärä ylitti hurjimmatkin odotukset. Mutta eniten riemuitsin Vihreiden voitosta: Espoossa kasvatimme prosenttiosuuttamme entisestään lyöden kaikki aiemmat ennätykset. Tästä on hyvä jatkaa.

Kuten eräs äänestäjä totesi, tärkeää on läpinäkyvyys päätöksentekoprosessiin: blogauksia kunnan asioihin ja päätöksentekoon liittyvistä aiheista. Tätä aion myös toteuttaa, ja liki neljän vuoden blogausrutiinilla tehtävä ei varmasti ole mahdoton. Blogi täyttää ensi tammikuussa, sopivasti uuden valtuuston astuessa virkaan neljä vuotta. Aihepiirit ovat osittain pysyneet samalla, osin laajentuneet, ja myös tulevat tehtävät valtuustossa tulevat vaikuttamaan tuleviin painopisteisiin.

Jatkan varmasti ainakin paremman kaupungin: tiiviin mutta viihtyisän kaupunkirakenteen, riittävien virkistys- ja viheralueiden sekä toimivan joukkoliikenteen puolesta. Toimiva poikittaisliikenne on Espoolle elinehto, ja se tarvitsee vihdoin ansaitsemansa panostuksen. Parannamme pyöräteitä ja niin pyöräparkkeja kuin reittejäkin keskuksiin ja niiden läpi.

Perheisiin ja päivähoitoon tulee panostaa, ja meidän täytyy vihdoin oikeasti miettiä, mikä on ruoan laadun merkitys lapsillemme. Mikä on hinta marginaalisille säästöille, ja mikä näiden säästöjen todellinen mittakaava on? Tästä tarvitaan lisää dataa, emme voi luottaa olettamuksiin.

IT-hankkeet ovat iso kompastuskivi julkisella puolella. Apotti on nyt lisäselvityskierroksella, ja on ensiarvoisen tärkeää että vaaditut selvitykset saadaan tehtyä ja hankkeelle saadaan mahdollisuudet onnistua. Apotti ei ole kuitenkaan ainut IT-projekti tulevalla kaudella: myös Espoon sisäisissä hankkeissa lienee korjattavaa. Otan mieluusti vinkkejä vastaan siitä, miten asiat ovat menneet Espoossa.

Kiitän vielä kerran kaikkia äänestäjiäni, tukiryhmääni ja muita jotka ovat sparranneet, kompanneet, väittäneet vastaan ja taputelleet selkään. Teistä jokaista tarvitaan edelleen.

2.11.2012: Lisätty tärkeitä teemoja eli IT-hankkeet

3 ajatusta artikkelista “Uusiin haasteisiin

  1. Muista myös potilastietojärjestelmä-hankkeeseen vaikuttaminen, nyt kun sinulla on siihen hyvät mahdollisuudet 🙂

    Kyseessä on kuitenkin yksi lähivuosien isoimmista julkisista investoinneista, joten siihen olisi hyvä kiinnittää huomiota sen mukaisesti!

    Tsemppiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s