Romahdus pähkinänkuoressa

Olen pitänyt blogin linjana olla linkittämättä pelkkiä uutisia tai blogipostauksia ilman omaa pohdintaani. (Harkinnassa on tosin ollut jokin erillinen linkkikategoria, nykyisellään tuntuu niin paljon jäävän kirjaamatta.)

Nyt eteen osui kuitenkin niin hyvä postaus, että kehotus lukea se riittänee. Kyseessä on Taviokuurna-blogin erinomainen kirjoitus Maailman 12 ongelmaa Jared Diamondin Romahdus-kirjasta. Postauksessa hän listaa Diamondin kirjan esiin tuomat 12 ongelmaa, jotka ovat tyypillisiä syitä yhteiskuntien romahdukseen. Ajattelua herättävä teksti, ja pakollinen tiivistelmä kirjasta meille kaikille, olipa kirja lukulistalla tai ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s