Poliisit ja rosvot

Jos olet sattunut seuraamaan rapakon takaista keskustelua terveydenhuollon julkisesta vaihtoehdosta (gasp!), ilahdut varmasti jonkun irvileuan kirjoittamasta artikkelista valtiorahoitteisesta poliisista. Juttuun on kerätty kaikki idioottimaiset argumentit siitä, kuinka yksityinen terveydenhuolto on muka tehokkaampaa ja valtion terveysvakuutus olisi tehotonta ja hidasta – poliisivoimiin sovellettuna.

Toivokaamme, että tämäkin artikkeli osaltaan edistää fiksun vaihtoehdon ottamista käyttöön – yksityinen, ”tehokas” terveydenhuolto on tehnyt USA:n terveydenhuollosta maailman kalleimpia järjestelmiä, ja sen toimivuudenkin kanssa on vähän niin ja näin. Puhumattakaan niistä piruparoista, jotka jäävät tällä hetkellä kokonaan ilman. Olen ensimmäisenä kyllä osoittamassa suomalaisenkin järjestelmän huonoja kohtia, alkaen niistä byrokraateista, jotka koettavat virheellisillä argumenteilla sulkea Tammisaaren (tai noin muuten uskovat suuren olevan kaunista, kuten HUSin tapauksessa on vääräksi osoitettu), mutta ainakaan kömpelöstä turvaverkosta ei täysin tiputa läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s