Aidon ruoan puolustuspuhe

Aiemmassa postauksessa mainittu Michael Pollan on ruokateollisuusseikkailujensa jälkeen kirjoittanut uuden kaunopuheisemman kirjan, In Defense of Food. New York Times Magazinen artikkelissa ”Unhappy Meals” hän kirjoittaa tuon kirjan aihepiirissä liikkuen pitkän puolustuksen oikean, käsittelemättömän ruoan puolesta. Paljolti asia on tuttua mutta myös karuja ja uusia tositarinoita löytyy: mm. kertomus siitä, kuinka jokunen kymmenen vuotta sitten USA:ssa päivitettiin yleisiä ravitsemusohjeita, ja alun perin uusi ohje kuului, että ihmisten tulisi vähentää lihan syöntiä senhetkisestä: lihateollisuuden jyrähdyksen jälkeen lause vesitettiin muotoon, jossa kehotettiin välttämään tyydyttyneitä rasvahappoja.

Artikkeli on pitkähkö, mutta lukemisen arvoinen. Keskittymishäiriöisille jutun olennaisin sisältö on onneksi heti alkuun tiivistetty seitsemään sanaan: ”Syö ruokaa. Enimmäkseen kasveja. Älä syö liikaa.” (In the Defence of Food -kirjassa tätä kuulemma seuraa muutama kymmenen sivua aidon ruoan määrittelyä. Marketin useimmat myyntiartikkelit kun ovat Pollanin sanojen mukaan ”edible foodlike substances”. Artikkelin kahdella viimeisellä sivulla annetaan kuitenkin hyvät nyrkkisäännöt oikean ruoan tunnistamiseen.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s