Maissintähkä ja kiitospäivän kalkkuna lähikuvassa

Piakkoin julkaistaan dokumenttielokuva nimeltä Food, Inc. USA:n ensi-ilta on 12. kesäkuuta, ja voisin kuvitella että filmi eksyisi ennen pitkää myös tänne pohjolaan. Robert Kennerin dokumentti kuvaa ruoan pitkää matkaa lautaselle amerikkalaisesta näkökulmasta. Sisältö on ilmeisesti osittain päällekkäistä Eric Schlosserin Fast Food Nationin ja Michael Pollanin Omnivore’s Dilemman kanssa – dokumentissa mm. haastatellaan näiden kirjojen kirjoittajia – mutta elokuva sisältänee uuttakin niille, jotka ovat noihin opuksiin tutustuneet. (En ole itsekään lukenut näitä kahta kirjaa, mutta molemmat käsittelevät teollisen ruoan tuotantoprosesseja ylipäänsä ja jälkimmäinen pureutuu etenkin amerikkalaisen ravintoketjun maissipitoisuuteen. Fast Food Nationista on tehty elokuvakin, jossa fiktiivinen tarina käyttää hyödyksi kirjan kuvausta elintarviketeollisuudesta.)

Dokumentti on käynnistänyt myös oman ”yhteisöprojektinsa” TakePart-sivustolla. (Koko sivusto vaikuttaa muutenkin hyvin mielenkiintoiselta; sivuilta kaappaamani määritelmä kuuluu ”Social action site: Videos, news and blogs about social issues, politics, environment and human rights”.) Dokumentin TakePart-sivulle pääset tästä: siellä on mm. lisämateriaalia aiheesta.

Kemikaalicocktaililla oli muuten eilen aihetta hyvin läheltä liippaava, hieno postaus yksinkertaisen ruoan puolesta. Amen.


Yksi ajatus artikkelista “Maissintähkä ja kiitospäivän kalkkuna lähikuvassa

  1. Paluuviite: Aidon ruoan puolustuspuhe « Virrassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s